Program

Nu är vi många som fått två sprutor mot coronan och förhoppningsvis är smittspridningen i avtagande. Därför kommer vi att träffas som innan pandemin på Lars Kaggs parkering vid våra exkursioner. Där får vi avgöra om vi vill samåka eller åka enskilt. Viktigt är att ni kollar upp på vår hemsida kalmar-of.se inför varje exkursion och innekväll för att se om det blir några ändringar i programmet. Det är därför viktigt om ni anmäler ert deltagande senast två dagar innan till Jan Ottosson 070 247 95 11 eller till Tore Hagberg 070 882 05 28 och även för information om något är oklart.


Program hösten / vintern 2021-2022

2021

 • Söndag den 17 oktober kl 07:00 – Ottenby
  Efter lång tid med anpassade exkursioner pga pandemin styr vi äntligen mot Ottenby. Vi hoppas på många sträckande och rastande fåglar och varför inte någon överraskning. Anmälan senast 15 oktober.
 • SMÅLANDSMÄSTERSKAPET I ARTRALLY 2021
  Efter sex raka segrar får vi hjälpas åt att även vinna den sjunde också. Som vanligt gäller att vi måste ut så många skådare som möjligt och finkamma alla våra heta lokaler och hitta så många arter som möjligt.
  Allhelgonarallet som det också kallas börjar lördag den 6 november kl 00:00 och pågår till söndag den 7 november kl 24:00.
  Rapportera era obsar till L-G Petersson 070 815 02 47 eller till Jan Ottosson 070 247 95 11
 • Torsdagen den 18 november kl 19:00 – Innekväll, Skälby
  I skrivande stund verkar lokaliteterna på Skälby öppnade för mötesverksamhet. Om inte smittspridningen åter ställer till med restriktioner så ses vi i stora salen. För kvällen har vi tänkt att ni tar med er några egna bilder (25–35 st) på fauna och flora, miljö och naturbilder eller på något udda ni fotat i naturen.
  Det är viktigt att ni anmäler er, senast måndag den 15 nov till Jan eller Tore, dels för info om att inga restriktioner råder och så vi kan anpassa inköpet till kvällens fika som föreningen bjuder på.

 • Söndag den 5 december kl 08:00 – Revsudden
  Detta är den sista exkursionen för året den traditionella glöggturen till Revsudden med hopp om att det fortfarande rör sig en del fåglar i sundet.
  Om det är dåligt både vad det gäller väder eller fågel kan vi i alla fall värma oss med varm glögg som föreningen bjuder på.
  Anmälan senast den 3 december.

2022

 • Lördag den 15 januari kl 08:00 – Kalmarsundsparken
  Vi startar vid Kalmarsundsparken där vi möter upp vid badets parkering. (Kalmarsundsparksvägen) Vi spanar av längs stranden och fortsätter med en lugn promenad förbi slottskyrkan och bort mot stadsparken.
  Vi hinner nog med någon mer lokal t ex Lindö vid Malmfjärden och sedan, om inte några restriktioner gäller, så fikar vi gemensamt på något café.
  Anmälan senast 13 januari.
  Med tanke på de nya restriktionerna packar vi inte in oss på något café, så ta med egen fika!
 • Torsdagen den 27 januari kl 19:00 – Innekväll
  Vi hoppas kunna ses även denna innekväll. Kvällens program är inte fastställt men någon bildvisning blir det.
  Vi meddelar i god tid innan på vår hemsida kalmar-of.se vad som gäller för kvällen och vad det blir för program.
  Anmäl er senast måndag den 24 januari till Jan eller Tore så vi kan köpa tillräckligt med fika som föreningen bjuder på.

 • Söndag den 27 februari kl 08:00 – Örarevet
  Förra exkursion till Örarevet lockade flera deltagare som gav lokalen högt betyg. Därför upprepar vi oss i år och styr dit i brytningstid mellan vinter och vår. Sånglärka och tofsvipa välkomnade oss då och vi får hoppas på en repris. Ni som bor söder om Kalmar kan ju möta upp vid Fulvik 08:30.
  Anmälan senast 25 februari