Program

Till våra exkursioner möter vi upp vid stora parkeringen vid Lars Kaggskolan/Kalmar sportcenter (ishallen) om inget annat anges i programtexten. Vi försöker samåka så mycket som möjligt, men om någon vill möta upp vid exkursionslokalen så år det helt okej.

Det är viktigt att ni anmäler ert deltagande helst två dagar innan, till Jan Ottosson 070 247 95 11 eller till Tore Hagberg 070 882 05 28 för att få information om något är oklart, om exkursionen blir inställd eller andra problem uppstår.
Besök gärna vår hemsida för att få ytterligare info inför varje exkursion.


Program våren/hösten 2023

Söndag den 19 mars kl 03:30 – Uggletur till Ebbegärde kronopark

Vi hoppas att vädret står på vår sida, att vägarna är farbara, att ugglorna låter ur mörkret och att övriga gäster börjar sjunga i kapp med gryningen. Ni som bor norrut kan möta upp vid Rockneby (parkeringen för samåkning). Anmälan senast 17 mars.

Onsdag den 29 mars kl 19:00 – Årsmöte

I Skälbys huvudbyggnad, stora salen, andra våningen. Se kallelse på sid 27. Efter årsmötet berättar Per Ålind i ord och bild om ”Fåglar i Inkariket” från en av hans många fågelresor.

Föreningen bjuder på dryck och förtäring. Anmälan före 25 mars så vi kan anpassa inköp till kvällens förplägnad.

Lördag den 15 april kl 08:00 – Svinö runt

Vi kollar upp vad det finns för fåglar på Svinö även i år. OBS! Samling på Svinö, stora parkeringen vid badet. Anmälan senast 13 april.

Måndag den 1 maj kl 06:00 – Beijershamn

Nu bör nästan de flesta flyttfåglarna anlänt och är vädret vänligt bör naturen bjuda på en skön fågelkonsert och kanske toppad med årets första gök. Anmälan senast 28 april.

Torsdagarna 4 maj,11 maj och 25 maj kl 18:00 – Kalmar dämme

Tre kvällsvandringar på dämmet i lugn och behaglig takt.
OBS! Samling på parkeringen vid Salvehuset (Hagbynäs) Tag med kvällsfika!

Torsdag den 8 juni kl 19:30 – Nattsångare

I år startar vi upp vid Bottorps hamn med någon dryg timmes spaning över Virs udde och stora vassområdet längs vallen. Därefter förflyttar vi oss mot Bottorpslätten och till Hagbymassivet och när mörkret är som tätast kanske vi hinner med någon mer lokal. De som bor i kommunens södra delar kan ansluta vid Bottorps hamn kl 20:00. Tag med kvällsfika! Anmälan senast 6 juni.

Måndag den 24 juli kl 17:00 – Seby

Vi åker över till Ölands östra sida och om vi har tur med vädret kan det ge mycket rastande vadare och sträckande fåglar i fint medljus. Det går bra att möta upp vid Sebybadets parkering, ca 17:45. Anmälan senast 22 juli.

Lördag den 19 augusti till söndag den 20 augusti – Norra Öland

Till årets längre resa har vi tänk oss att åka till Ölands norra del. Föreningen står för bränslekostnader och hyra av två minibussar. Medtag sängkläder och förtäring för två dagar. Det är nog möjligt att fixa hämtmat på lördagskvällen för den som vill. Vi kommer att övernatta på Hälluddens stugby som kostar ca 350 kr, vilket vi betalar själva. OBS! Deltagarantalet är begränsat till 16 personer så först till kvarn… OCH SISTA ANMÄLNINGSDATUMET SOM ÄR BINDANDE ÄR 16 JULI. Om fler än 16 är intresserade går det bra att följa med i egen bil och boendet får vi hjälpas åt att fixa då.
För info om resan och anmälan görs till Jan Ottosson 070-247 95 11.
Avresetid och upphämtning på lördag morgon bestäms ett par dagar innan.

Söndag den 3 september kl 06:00 – Ottenby

Nu bör rovfåglar och tättingar vara i rörelse runt Ölands södra udde. Läge också för någon spännande överraskning. Anmälan senast 1 sep.