Program våren/hösten 2024

Till våra exkursioner möter vi upp vid stora parkeringen vid Lars Kaggskolan/Kalmar sportcenter (ishallen) om inget annat anges i programtexten. Vi försöker samåka så mycket som möjligt, men om någon vill möta upp vid exkursionslokalen så år det helt okej.

Det är viktigt att ni anmäler ert deltagande helst två dagar innan, till Jan Ottosson 070 247 95 11 eller till Tore Hagberg 070 882 05 28 för att få information om något är oklart, om exkursionen blir inställd eller andra problem uppstår.
Besök gärna vår hemsida för att få ytterligare info inför varje exkursion.


Program våren/hösten 2024

Löndag den 23 mars kl 03:30-Uggletur till Ebbegärde kronopark       
Om vädret är med oss och vägarna farbara ser vi fram mot en spännande morgon med mörkrets och gryningens aktörer. Ni som bor norrut kan möta upp i Rockneby (parkeringen för samåkning) Anmälan senast 21 mars.

Onsdag den 27 mars kl 19:00 – Årsmöte                                                                                       
Var: Skälbys huvudbyggnad, andra våningen, stora salen. Se kallelse sidan  27 i Ålakråkan. Efter årsmötet kommer konstnär Jan Åkerman att berätta om sin fjädersamling och sin hemsida: Åkermans fjäderguide www.fjaderguiden.se                                                                  
Föreningen bjuder på dryck och förtäring. Det är viktigt att ni anmäler er senast 24 mars så vi kan köpa in tillräckligt med förplägnad.

Söndag den 21 april kl 07:00 – Vesslö vassar                                                                               
Vi prövar på ett nytt exkursionsmål där vi vandrar runt i området med förhoppningsvis en del nyanlända vårfåglar. Anmälan senast 19 april.

Onsdag  den 1 maj kl 06:00 – Beijershamn                                                                                   
Nu bör nog de flesta flyttfåglarna anlänt. Vi hoppas på fint väder med skön fågelsång och årets första gök. Anmäl senast 29 april.

Söndag den 5 maj kl 08:00-11:00 Fågelskådningens dag i Stadsparken                                
Vi finns på plats i Stadsparken vid muren mot Slottsfjärden. Här kan vi spana in vad som finns i Slottsfjärden och i Stadsparkens träd och buskar. Vi gör också en artlista på dagens arter. Välkomna!

Torsdagarna den 16 maj, 23 maj och 30 maj kl 18:00 – Kalmar dämme   
Tre kvällsvandringar i lugnt och behagligt tempo OBS! Samling på parkeringen vid Salvehuset (Hagbynäs). Tag med kvällsfika.

Söndagen den 2 juni kl 05:30 – Utlängan  INSTÄLLD
Exkursion till Utlängan på söndag den 2 juni har blivit inställd!
ORSAK!
Båten från Yttre park (07:00) är på reparation så ingen avgång därifrån.
Första båten till Utlängan går föst kl 10:00 från Torhamn vilket blir för sent att åka dit!
                                                                               
Måndag den 22 juli kl 17:00 – Seby                                                                                         
Med bra väder och vind kan det ge mycket rastande vadare och fint sträck i medljus. Det går bra att möta upp vid Sebybadets parkering ca 17:45. Anmälan senast 20 juli.

 Söndag den 25 augusti kl 16:00 – Bottorp                                                                            
OBS! Vi samlas på parkeringen vid Bottorps hamn och  promenerar söderut förbi stora vassen mot vätan och ekbacken. Medtag kvällsfika!

Söndag den 1 september kl 07:00 – Ottenby                                                                   
Rovfåglar och tättingar bör vara i rörelse runt Ölands södra udde och läge för överraskningar. Anmälan senast 30 augusti.

Resan till Getterön är nu fullbokad. Anmälan är bindande, men skulle något akut inträffa har vi en reservlista ni kan anmäla er till.

Fredag den 20 september—söndag den 22 september – Getterön                                                
Till årets långresa har vi valt att styra över mot västkusten och Getterön. Föreningen står för hyran av två minibussar, övriga kostnader betalar vi själva. Medtag sängkläder och förtäring för två dagar men på lördag går vi ut och äter middag på någon restaurang i Varberg. Övernattning kommer att ske på vandrarhem. OBS! Deltagarantalet är begränsat till 14 personer så först till kvarn….
SISTA ANMÄLNINGSDATUMET SOM ÄR BINDANDE 31 JULI.
För info om resan och anmälan görs till Jan Ottosson 070-247 95 11. Avresetid och samlingsplats på fredag eftermiddag bestäms ett par dagar innan.